Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Overige films

My Big Fat Greek Wedding (Joel Zwick, 2002, VS/Canada). Door Tom Hanks en zijn Griekse vrouw geproduceerde, romantische komedie zet de kleurloosheid van de Amerikaan af tegen de excentriciteit der Grieken. Dik Grieks meisje overwint de tegenzin van haar familie tegen een niet-Griekse bruidegom. Speelt in Chicago. RTL5, 20.30-22.20u.

Half Light (Craig Rosenberg, 2006, Eng/Dui). Thriller met scheutjes Don’t Look Now en The Sixth Sense. Demi Moore speelt Rachel Carlson, een Amerikaanse succesrijke auteur die in afgelegen Schots dorpje rouwt om haar verdronken zoontje. Met Hans Matheson als lokale vuurtorenwachter. RTL8, 20.30-22.40u.

Liberty Stands Still (Kari Skogland, 2002, Canada/Duitsland). Tweederangs thriller zou boodschap uitdragen over de wapenindustrie. Wraaklustige Wesley Snipes gijzelt wapenlobbyiste Linda Fiorentino. Veronica, 22.15-0.05u.

The Ghost and the Darkness (Stephen Hopkins, 1996, VS). Avonturenfilm, waarin twee leeuwen de bouw van een spoorbrug in het Oost-Afrika van 1898 terroriseren, wekt de indruk dat gekoloniseerde volkeren zeer ingenomen waren met een fatsoenlijke, idealistische blanke. Met Val Kilmer en Michael Douglas. BBC1, 0.30-2.10u.