Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Rampen

op nrcnext.nl

Egyptische bloggers

Is Nederland een land vol moslimhaters? Dat is wel het beeld dat Egyptische bloggers van Nederland hebben. Om dat beeld bij te stellen waren hier vorige week acht Egyptische bloggers op bezoek. Via het next-blog wil next een dialoog opzetten tussen Nederland en de Egyptenaren. We willen weten wat jij van hen wil weten over hun beeld van Nederland. Of wellicht wil je hun iets vragen over bloggen in een land waar de vrijheid van meningsuiting niet groot is.

Geven wij niets om Chili?

Een benefietconcert dat vanavond in Amsterdam gehouden zou worden als steun aan de slachtoffers van de enorme aardbeving die een maand geleden Chili trof, is afgelast. Slechts 150 mensen bleken tot nu toe bereid een kaartje te kopen voor het concert in de Melkweg waar artiesten als Miss Montreal, Benjamin Herman, Freek de Jonge en de initiatiefneemster van het liefdadigheidsconcert en zangeres Anneke van Giersbergen zouden optreden. Interesseert Nederland zich niet voor Chili?