Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

mensen

Bracha van Doesburgh en Mark van Eeuwen vertolken de hoofdrollen in de verfilming van bestseller De Eetclub. Ook onder anderen Halina Reijn, Peter Paul Muller, Angela Schijf, Birgit Schuurman en Thom Hoffman zijn in de film te zien. De film, naar het boek van Saskia Noort, komt op 25 november in de bioscoop. Robert Jan Westdijk neemt de regie op zich. Van het boek, dat in 2004 uitkwam, zijn inmiddels meer dan 400.000 exemplaren verkocht. (ANP)

Toon Hermans krijgt een velletje eigen postzegels. Dat heeft de organisatie van Toon 2010 gisteren bekendgemaakt. De zegels worden uitgebracht omdat het op 22 april tien jaar geleden is dat Hermans stierf. (ANP)

Naast afsluiter Pearl Jam komen ook de bands Stereophonics en Vampire Weekend naar het festival Rockin’ Park, zo werd gisteren bekend. Het festival vindt plaats in het Goffertpark in Nijmegen op zondag 27 juni.

De Toonder Studio’s, in de jaren veertig opgericht door Marten Toonder (1912-2005) en eigendom van mediabedrijf Hoek en Sonépouse, komen in handen van de erven van de beroemde striptekenaar. Zij verkrijgen daarmee alle rechten en originele tekeningen, ook van minder bekende strips zoals Kappie, Panda en Koning Hollewijn. Een van de plannen is deze opnieuw uit te geven.