Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Krat

Een collega zal in Washington een demonstratie geven van een vernuftig apparaat. Het is voor het eerst dat het Nederlands ontwerp in Amerika vertoond zal worden. Net op tijd arriveert het fragiele en kostbare geheel, zorgvuldig verpakt in een houten krat. Mijn collega wordt geacht de krat zelf open te schroeven. Er zou een elektrische

Een collega zal in Washington een demonstratie geven van een vernuftig apparaat. Het is voor het eerst dat het Nederlands ontwerp in Amerika vertoond zal worden.

Net op tijd arriveert het fragiele en kostbare geheel, zorgvuldig verpakt in een houten krat. Mijn collega wordt geacht de krat zelf open te schroeven. Er zou een elektrische schroevendraaier bijgeleverd worden. Dus niet.

Maar veel later – met blaren in de handen, zweetdruppels op het voorhoofd en de helft van het publiek al naar huis – blijkt dat ook de elektrische schroevendraaier goed verpakt is. In de krat.

Annemarie Verhoef