Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Kort nieuws Sport

Tennisster Krajicek bereikt in Miami hoofdtoernooi

MIAMI, 24 maart. Michaëlla Krajicek moet het in de eerste ronde van het tennistoernooi in Miami opnemen tegen Melanie Oudin. De Amerikaanse is de nummer 42 van de wereld. Bij winst is de als elfde geplaatste Russische Vera Zvonareva de volgende tegenstandster van de Nederlandse die 131ste is. Zij had in de eerste ronde een bye. Krajicek plaatste zich door een zege in de tweede en beslissende ronde van de kwalificaties op de Britse Katie O’Brien (6-4 en 6-2) voor het hoofdtoernooi. Het duel van Krajicek tegen Oudin staat vanavond (plaatselijke tijd) op het programma. Ook Arantxa Rus komt vandaag in actie. Zij kreeg voor het toernooi een wildcard en treft in de eerste ronde de Hongaarse Melinda Czink. Bij een zege moet Rus het daarna opnemen tegen de Russin Maria Kirilenko. Bij de mannen doet Thiemo de Bakker mee. Hij is gekoppeld aan de Amerikaan Rajeev Ram. De twee stonden in januari in Chennai ook tegenover elkaar. Toen won De Bakker. (ANP)

PSG bekert verder zonder publiek

Parijs, 24 maart. Zonder publiek heeft Paris St. Germain gisteravond de halve eindstrijd bereikt van het Franse bekertoernooi. De ploeg uit de Franse hoofdstad nam de strafschoppen beter dan Auxerre (6-5), nadat er eerder in de normale wedstrijd en in de verlenging geen doelpunten waren gevallen (0-0). Het duel in Auxerre werd zonder publiek gespeeld uit vrees voor rellen met fans van Paris SG. Vorige week overleed een 37-jarige supporter van de club na een confrontatie tussen rivaliserende aanhangers van PSG vorige maand. De spanning onder de aanhang van PSG is sinds die rellen groot. De veiligheidsmaatregelen bij het stadion van Auxerre waren zeer streng. Incidenten deden zich niet voor rond het bekerduel. (ANP)

Ook Japan en Cuba bij Honkbalweek

HAARLEM, 24 maart. Met de deelname van Japan en Cuba is het deelnemersveld van de 25ste editie van de Haarlemse Honkbalweek compleet. De organisatie heeft dat vandaag bekendgemaakt. Nederland, Taiwan, Venezuela en de Verenigde Staten werden al eerder voor het toernooi vastgelegd. De Honkbalweek duurt van 9 tot en met 18 juli. Nederland speelt op 10 juli de eerste wedstrijd tegen Taiwan. (ANP)

Werder Bremen weer in bekerfinale

BREMEN, 24 maart. Werder Bremen heeft voor de tiende keer in de historie de finale gehaald van het Duitse bekertoernooi. De ploeg van trainer Thomas Schaaf versloeg gisteren op eigen veld FC Augsburg uit de tweede Bundesliga met 2-0. Voor de titelverdediger scoorden Marko Marin en Claudio Pizarro. Werder Bremen speelt op 15 mei de finale in Berlijn tegen de winnaar van het duel van vanavond tussen Schalke 04 en Bayern München. (ANP)

Schaken: Grisjoek verslaat Smeets

Nice, 24 maart. Schaker Jan Smeets kan niet imponeren op het Amber-toernooi in Nice. De Nederlandse debutant verloor gisteren in de negende ronde tweemaal van Alexander Grisjoek. De Rus versloeg Smeets eerst bij het blindschaken en was zijn opponent vervolgens in een rapidpartij ook te slim af. Smeets deelt de laatste positie met de Cubaan Leinier Dominguez. De Oekraïense grootmeester Vasili Ivantsjoek leidt in Nice. (ANP)

Sevilla ontslaat coach Jimenez

MADRID, 24 maart. De Spaanse voetbalclub Sevilla heeft trainer Manuel (Manolo) Jimenez ontslagen nadat het team gisteravond thuis met 1-1 had gelijk gespeeld tegen hekkensluiter Xerez. Sevilla, dat vorige week in de Champions League werd uitgeschakeld door CSKA Moskou, verloor zaterdagavond met 2-0 van Espanyol. Sevilla staat nu vijfde in de competitie. (ANP)

Pieckenhagen weg bij Heracles Almelo

Almelo, 24 maart. Doelman Martin Pieckenhagen (38) vertrekt aan het einde van het seizoen bij Heracles. De Duitser speelde vijf seizoenen voor de club uit Almelo en is aanvoerder. (ANP)