Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kort nieuws Economie

NPM doet bod op Punch Graphix

Amsterdam, 24 maart. Investeringsmaatschappij NPM Capital heeft een overnamebod gedaan op grafisch bedrijf Punch Graphix. Dat heeft het moederbedrijf van het grafisch bedrijf, Punch International, gisteren bekendgemaakt. NPM wil het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Punch van de beurs halen. Het bod van NPM bedraagt 4,65 euro per aandeel. De totale overnameprijs bedraagt 88,6 miljoen euro. (ANP)

Volkswagen doet miljardenemissie

Frankfurt, 24 maart. De Duitse autofabrikant Volkswagen geeft volgende maand voor 4,5 miljard euro nieuwe aandelen uit. Met de opbrengst wil het concern de door de overname van Porsche verzwakte financiële positie versterken en ervoor waken dat de huidige beoordeling van de kredietwaardigheid gehandhaafd blijft. Volkswagen maakte gisteren bekend in april maximaal 65 miljoen nieuwe preferente aandelen uit te geven. Het bedrijf is al begonnen bij institutionele beleggers de interesse te peilen voor de stukken, die geen stemrecht geven. (ANP)

Bertelsmann lijdt 82 miljoen verlies

Frankfurt, 24 maart. De eigenaar van RTL Group, het Duitse mediaconcern Bertelsmann, heeft over 2009 een verlies van 82 miljoen euro geleden. Een jaar eerder werd nog een winst van 142 miljoen euro geboekt. Dit maakte Bertelsmann gisteren bekend. De rode cijfers zijn grotendeels te wijten aan afboekingen van 500 miljoen euro. Ook had het bedrijf last van teruglopende advertentie-inkomsten. Het concern bezit naast RTL ook een aantal boekenuitgeverijen, waaronder Random House. Samen zijn de bedrijven van Bertelsmann goed voor ruim 15 miljard euro omzet. Voor 2010 schetst het bedrijf een rooskleuriger beeld. (ANP)