Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Geen antrax in poederbrieven

De poederbrieven die drie gezinnen in Velden (gemeente Venlo) gisteren ontvingen, bevatten geen antrax (miltvuur). Dit heeft de politie bekendgemaakt. De eerste twee poederbrieven werden gisterochtend om elf uur door de ontvangers aangeboden op het politiebureau in het centrum van Venlo, een derde om zes uur ’s avonds op een bureau in Venlo-Noord. Op beide bureaus werden burgers en agenten daarna uit voorzorg in isolatie gehouden. Omdat vijf kinderen van de ontvangende gezinnen op de Andreasschool voor basisonderwijs in Velden zaten, werd ook die preventief in quarantaine gezet. Het schoolgebouw, met daarin 366 leerlingen en 35 leerkrachten, werd om half twee weer vrijgegeven, nadat een risicoanalyse had uitgewezen, dat er daar geen gevaar voor besmetting bestond. De vier burgers en vier agenten die in het politiebureau in Venlo-centrum waren geïsoleerd, konden rond zes uur naar huis. Toen had onderzoek uitgewezen dat het bij de eerste twee brieven in elk geval niet om sporen van miltvuurbacteriën ging. Later op de avond werd bekend dat dit ook gold voor de derde brief. Op de Andreasschool in Velden werd gisteravond een informatiebijeenkomst gehouden. De gemeente, de politie en de instelling voor Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen gaven daar nadere toelichting. (NRC)