Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

De grille ziet er nog goed uit

De grille ziet er nog goed uit Colombia. Een man bij de resten van een uitgebrande vrachtwagen op de snelweg van Cali naar Buenaventura in de westerse regio Valle del Cauca in Colombia. Zeven vrachtwagens werden in de nacht van maandag op dinsdag in brand gestoken. Vier vrachtwagens vlogen al rijdend in brand, drie kleinere wagens die stonden geparkeerd gingen ook in vlammen op. Er zijn geen gewonden gemeld. De snelweg is de belangrijkste handelsroute die het binnenland van Colombia verbindt met de havenstad Buenaventura. Volgens de lokale politiecommandant zit de linkse rebellenbeweging FARC achter de aanslagen. Volgens hem was de FARC afgelopen vrijdag ook actief. Twee bussen werden overvallen, in een kerk werden vernielingen aangericht. Drie mensen werden ontvoerd bij een overval op een vrachtwagen. Foto AFP/ Luis Robayo A man inspects the burned remains of a truck on the road from Cali to Buenaventura, Valle del Cauca department, Colombia, on early March 23, 2010. Six tractor-trailers and a truck were burned in the Cali - Buenaventura road las night, apparently by a group of the Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC) guerrillas. AFP PHOTO/LUIS ROBAYO
De grille ziet er nog goed uit Colombia. Een man bij de resten van een uitgebrande vrachtwagen op de snelweg van Cali naar Buenaventura in de westerse regio Valle del Cauca in Colombia. Zeven vrachtwagens werden in de nacht van maandag op dinsdag in brand gestoken. Vier vrachtwagens vlogen al rijdend in brand, drie kleinere wagens die stonden geparkeerd gingen ook in vlammen op. Er zijn geen gewonden gemeld. De snelweg is de belangrijkste handelsroute die het binnenland van Colombia verbindt met de havenstad Buenaventura. Volgens de lokale politiecommandant zit de linkse rebellenbeweging FARC achter de aanslagen. Volgens hem was de FARC afgelopen vrijdag ook actief. Twee bussen werden overvallen, in een kerk werden vernielingen aangericht. Drie mensen werden ontvoerd bij een overval op een vrachtwagen. Foto AFP/ Luis Robayo A man inspects the burned remains of a truck on the road from Cali to Buenaventura, Valle del Cauca department, Colombia, on early March 23, 2010. Six tractor-trailers and a truck were burned in the Cali - Buenaventura road las night, apparently by a group of the Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC) guerrillas. AFP PHOTO/LUIS ROBAYO AFP

Een man bij de resten van een uitgebrande vrachtwagen op de snelweg van Cali naar Buenaventura in de westerse regio Valle del Cauca in Colombia. Zeven vrachtwagens werden in de nacht van maandag op dinsdag in brand gestoken. Vier vrachtwagens vlogen al rijdend in brand, drie kleinere wagens die stonden geparkeerd gingen ook in vlammen op. Er zijn geen gewonden gemeld.

De snelweg is de belangrijkste handelsroute die het binnenland van Colombia verbindt met de havenstad Buenaventura. Volgens de lokale politiecommandant zit de linkse rebellenbeweging FARC achter de aanslagen. Volgens hem was de FARC afgelopen vrijdag ook actief. Twee bussen werden overvallen, in een kerk werden vernielingen aangericht. Drie mensen werden ontvoerd bij een overval op een vrachtwagen.