De grille ziet er nog goed uit

Een man bij de resten van een uitgebrande vrachtwagen op de snelweg van Cali naar Buenaventura in de westerse regio Valle del Cauca in Colombia. Zeven vrachtwagens werden in de nacht van maandag op dinsdag in brand gestoken. Vier vrachtwagens vlogen al rijdend in brand, drie kleinere wagens die stonden geparkeerd gingen ook in vlammen op. Er zijn geen gewonden gemeld.

De snelweg is de belangrijkste handelsroute die het binnenland van Colombia verbindt met de havenstad Buenaventura. Volgens de lokale politiecommandant zit de linkse rebellenbeweging FARC achter de aanslagen. Volgens hem was de FARC afgelopen vrijdag ook actief. Twee bussen werden overvallen, in een kerk werden vernielingen aangericht. Drie mensen werden ontvoerd bij een overval op een vrachtwagen.