Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Correcties & aanvullingen

Andreus

In het artikel Een levende dodenstad aan de Amstel (NRC Weekblad, 20 maart, pagina 34) wordt 1928 als geboortejaar van Hans Andreus vermeld. Dit moet zijn 1926.

Misbruik Nazareth

In het artikel Rouvoet wil geen extra eigen onderzoek (22 maart, pagina 3) staat dat RTL Nieuws elf meldingen van slachtoffers kreeg over misbruik in Huize Nazareth in Tilburg. Dat moet zijn: vier meldingen die betrekking hadden op twaalf jongens, aldus RTL.

Steurensperma

In het artikel Dam tussen steur en paaigebied (dinsdag 23 maart, pagina 8) staat dat mannetjes voor het eerst kuit schieten als ze tien jaar oud zijn. Ze schieten dan geen kuit (eitjes) maar hom (sperma).

Valet parking

In de column Overlast van de trash chique (maandag 22 maart, pagina 9) beschrijft Janneke van der Horst het fenomeen ‘valid parking’. Dit moet ‘valet parking’ zijn.