Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

Chinees doodt schoolkinderen

Een voormalig verpleegkundige heeft bij een basisschool in Oost-China acht kinderen met een mes gedood en vijf leerlingen verwond. De 41-jarige verdachte sloeg’s ochtends toe op het schoolplein toen ouders hun kinderen kwamen brengen, zo meldden getuigen voor de lokale televisie. Het incident vond plaats op de Nanping City Experimental Elementary School in de provincie Fujian. De dader heeft een verleden van psychische problemen, liet een woordvoerder van de gemeente weten. Recentelijk zijn er meer geweldsincidenten op scholen in China geweest. In juli 2007 verwondde een verwarde man met een een moersleutel 18 kinderen en een leerkracht op een kleuterschool in zuid China. In juni verwondde een man vier leerlingen op een middelbare school in Fuzhou. In maart 2001 blies een man een school op met dynamiet, waarbij 42 doden vielen. Ouders betwistten de oorzaak en zeiden dat kinderen op de school werden gedwongen vuurwerk te maken. (AP)