Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Beeldende kunst

bron van de kunst

bron van de kunst „Deze vind ik helemaal geweldig. Behalve een mooi plaatje hebben ze hier ook nog een speciale vorm ontworpen voor de fruitsticker.” Grafisch ontwerper Robert Muda verzamelt fruitstickers. Hij bewaart ze in kleine A5-formaat-dummyboekjes. De stickers zijn niet op schaal gefotografeerd: „Deze komen bijna allemaal van meloenen, heel groot. Behalve de Batia, dat is de allerkleinste uit mijn collectie”. Zijn verzameling werkt aanstekelijk; vrienden en familie zoeken allemaal mee naar nieuwe stickers. Een vriend is aan zijn eigen collectie begonnen. Muda is eigenaar van grafisch ontwerpbureau Spacebar (spacebar.nl). De stickertjes inspireren hem. „Er wordt echt over nagedacht.” Deze rubriek gaat over kunstenaars en hun verzameling als bron van inspiratie. Heb jij als kunstenaar afbeeldingen, voorwerpen of kunstwerken die jou inspireren? Stuur je bijdrage aan deze rubriek naar klik@nrc.nl
bron van de kunst „Deze vind ik helemaal geweldig. Behalve een mooi plaatje hebben ze hier ook nog een speciale vorm ontworpen voor de fruitsticker.” Grafisch ontwerper Robert Muda verzamelt fruitstickers. Hij bewaart ze in kleine A5-formaat-dummyboekjes. De stickers zijn niet op schaal gefotografeerd: „Deze komen bijna allemaal van meloenen, heel groot. Behalve de Batia, dat is de allerkleinste uit mijn collectie”. Zijn verzameling werkt aanstekelijk; vrienden en familie zoeken allemaal mee naar nieuwe stickers. Een vriend is aan zijn eigen collectie begonnen. Muda is eigenaar van grafisch ontwerpbureau Spacebar (spacebar.nl). De stickertjes inspireren hem. „Er wordt echt over nagedacht.” Deze rubriek gaat over kunstenaars en hun verzameling als bron van inspiratie. Heb jij als kunstenaar afbeeldingen, voorwerpen of kunstwerken die jou inspireren? Stuur je bijdrage aan deze rubriek naar klik@nrc.nl