Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

7 knuffelige liedjes

1 Dean Martin: ‘Cuddle Up a Little Closer, Lovely Mine’ (1960)‘Cuddle up a little closer, oh lovely mine / Cuddle up and be my little clinging vine / Like to feel your cheeks so rosy / Like to make you comfy cozy / Cuz I love from head to toesy’

2 Beach Boys: ‘Cuddle up’ (1972)‘The night has come / Cuddle up to me / Keep warm / Mmm close to me / In dreams we’ll dream / Making love to wake / To find we’re still one’

3 Fun Lovin’ Criminals: ‘Bear Hug’ (1996)‘I’ve got bear hug for my brothers / and I got no love for the others / c’mon kids, you ain’t built for bits / You’ll get jacked in the ass like a sucker’

4 The Wrens: ‘Jane Fakes a Hug’ (1996)‘Jane fakes a hug / she throws herself down on the rug / what’s wrong / my dragging days are whipping long’

5 Hans Vermeulen: ‘Een kus en een knuffel’ (1998) ‘Een kus en een knuffel en een stille lach / Is het mooiste moment, de kroon op mijn dag / Ga maar lekker slapen kleine, ’t is al laat / Ik kan niet altijd bij je blijven, je weet hoe dat gaat’

6 R. Kelly: ‘Heaven, I Need A Hug’ (2002) ‘Heaven, I need a hug / Is there anybody out there willin' to embrace a thug / Feelin' like a change of heart / And all I really need is a sign or a word from God / So shower down on me, wet me with your love’

7 Parry Gripp: ‘Give a Ham a Hug’ (2009)‘You won’t get sick from eating bacon / It will only put a smile on your mug / So throw away the apple / Grab a piece of scrapple / And go and give a ham a hug

De rubriek De Lijst geeft kunstuitingen bij het nieuws. De aanleiding vandaag: het stuk op pagina 20 en 21 over Job Cohen die als Marokkanenknuffelaar gezien wordt.