Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

6 redenen om uit te gaan

1 festival

Kluts

Leeuwarden: Poppodium Romein. Tijd: 20.00u. Entree: 3,99 euro. www.kluts2010.hyves.nl

Vanavond is de tweede van vijf edities Kluts. Elke maand brengt dit project een programma met bands, theater, workshops en kunst. Bands op deze editie zijn Kakkmaddafakka, Awkward I en A liquid landscape.

2 Films & soundtracks

Rocket Cinema Estafette

Amsterdam: Paradiso. Tijd: 20.00u. Entree: 7,50 euro. www.paradiso.nl

Filmbeelden van de jaren 20 tot 60 uit het Amsterdamse Stadsarchief worden live van een soundtrack voorzien door dj’s en bands. Deelnemers: dj Celeste, dj Scurio, Jaschat, djv Luxxx, Christian Alsemgeest, Bird on the Wire, Grapple from the Chapel.

3 dansfestival

Cover #2

Amsterdam: Frascati. Van 24 t/m 27 mrt. Tijd: 20.00u. www.theaterfrascati.nl & www.cover-project.com

Eigentijdse choreografen maken een remake van choreografieën uit de internationale dansgeschiedenis. Het festival opent met Nicole Beutlers remake van ‘2:Dialogue with Lucinda’ van Lucinda Childs. Na de opening gaat Beutler in gesprek met Childs.

4 filmfestival

Made in Europe

In Maastricht, Heerlen, Roermond, Sittard, Venlo, Genk (B) en Aken (D). Van 24 t/m 28 mrt. www.madeineuropefilmfestival.eu

Films van jonge filmmakers uit alle uithoeken van Europa. Deze vijfde editie gaat van start in Maastricht (Lumière) met Eastern Plays van de Bulgaarse regisseur Karem Kalev.

5 schrijver

Een avond met Franca Treur

Den Haag: Maranathakerk. Tijd: 20.15u. Toegang: 5 euro. www.maranathakerkdenhaag.nl

Het debuut van de jonge schrijfster Franca Treur, Dorsvloer vol confetti, over het beklemmende Zeeuwse boerenleven, is na vijf maanden al aan de zestiende druk toe. Treur vertelt vanavond over haar werk en haar leven.

6 videokunst & muziek

Video music 2: Lust

Rotterdam: WMDC. Tijd: 20.30u. Entree: 12,50/7,50. Res: info@wmdc.nl

Een combinatie van klassieke muziek en live video. Het Rotterdam Ensemble brengt samen met videokunstenaar Emile Zile en Anne Huser (solo altviool) een concert met stukken van Bartok, Ligeti en Britten.