Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

4 redenen om tv te kijken

1 komedie

My Big Fat Greek Wedding

RTL5, 20.30-22.20u.

Kan een film té eenvoudig zijn? Dik Grieks meisje ontmoet prins op het witte paard, ondergaat transformatie, overwint de tegenzin van haar familie tegen een niet-Griekse bruidegom en trouwt. (Joel Zwick, 2002)

2 voetbal

KNVB Beker: halve finale

RTL7, 20.30-23.00u.

Feyenoord en FC Twente (koploper in de eredivisie) nemen het tegen elkaar op in De Kuip in de strijd om de beker. De 17-jarige Luc Castaignos krijgt bij Feyenoord de voorkeur boven Makaay als centrumspits.

3 oorlogsdrama

Indigènes

Canvas, 20.40-22.40u.

Indigènes (inboorlingen) van de Frans-Algerijnse filmer Rachid Bouchareb volgt een groepje Algerijnse mannen die in 1943 zo van het land worden geplukt om Frankrijk te bevrijden van de Duitse bezetters. Ze gaan massaal. Omdat ze denken dat de oorlog van Europa hun betere vooruitzichten biedt dan de armoede van Afrika. Maar ook omdat ze werkelijk bezield zijn van het idee dat Frankrijk hun moederland is. Wat Rachid Bouchareb in de film vooral overtuigend laat zien, is dat de Fransen daar heel anders over denken. (Rachid Bouchareb, 2006).

4 liefde

Look of Love

RTL4, 21.30-22.30u.

In deze variant op All you Need is Love krijgt liefdesdokter Robert ten Brink bijstand van ‘imago-stylist’ Dyanne Beekman. Samen proberen ze in het slop geraakte relaties te redden. En dat begint bij een blik in de kledingkast, want als iemand ‘altijd een fleecetrui’ draagt, wordt het natuurlijk nooit wat met die relatie.