Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Zonnig, mild

In Noord-Brabant en Limburg kunnen de temperaturen morgen oplopen tot tegen de 20 graden. Ook donderdag is het weer mild, daarna wordt het koeler en wisselvalliger.

Beide dagen blijft het overigens niet helemaal droog. Dat komt door lagedrukgebieden ten westen van de Britse eilanden en een hogedrukgebied dat de komende 48 uur van Duitsland naar Rusland trekt. Daartussenin wordt zachte lucht uit Zuid-Europa aangevoerd.

De grens tussen fraai en wisselvallig weer is daarbij scherp. Vanavond, vannacht en grotendeels ook morgen bevindt Nederland zich aan de droge en rustige kant van de streep.

Eerst trekken enkele wolkenvelden over, dan schijnt de zon morgen vrijwel overal door sluierbewolking heen.

In de loop van de dag trekken flarden van wolkenvelden boven zee over het westen van het land.

In de avond vallen er verspreid enkele buien. Tot die tijd is het een fraaie lentedag met maxima tussen 14 en 17 graden in de meeste kustplaatsen en tot 20 graden in Noord-Brabant en Limburg. Alleen waar de matige zuidoostenwind vanaf grote wateroppervlakten waait, is het frisser.

Donderdag blijft het mild, maar wel is er in het hele land kans op een bui.

Vanaf vrijdag wordt het beduidend wisselvalliger en koeler.