Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Wielrennen

Sport kort

Rabobank als enige Nederlandse ploeg in Ronde van Italië

MILAAN. De Rabobankploeg is de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de komende Ronde van Italië, die op 8 mei in Amsterdam van start gaat. De organisatoren maakten gisteren de 22 ploegen bekend die zijn uitgenodigd voor de wielerronde. Vacansoleil en Skil-Shimano maken deel uit van een reservelijst, waarop zes wielerteams prijken. De Giro d’Italia eindigt op 30 mei in Verona. Ook de ProTourteams RadioShack, de ploeg van Lance Armstrong, het Spaanse Euskaltel-Euskadi en het Franse Française des Jeux ontbreken op de deelnemerslijst. (ANP)

Duitser Voss wint in Catalonië openingsrit

LLORET DE MAR. De Duitse wielrenner Paul Voss heeft de openingsrit van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De bijna 24-jarige renner van Milram was de snelste in de tijdrit over 3,6 kilometer in Lloret de Mar. Hij noteerde een tijd van 4 minuten en 57 seconden. Voss hield de Amerikaan Levi Leipheimer één seconde achter zich. De Duitser Andreas Klöden eindigde op twee tellen als derde. (ANP)

Noodverordening rond Go Ahead-Ajax

DEVENTER. In Deventer is vanaf vanavond een noodverordening van kracht omdat de gemeente en de politie een confrontatie tussen voetbalsupporters verwachten. Donderdagavond spelen eerstedivisionist Go Ahead Eagles en eredivisieclub Ajax een bekerwedstrijd in de stad. Supporters van beide clubs gingen onlangs herhaaldelijk met elkaar op de vuist. De politie mag van morgenavond tot vrijdagochtend in heel Deventer preventief fouilleren. (ANP)

AZ mist twee weken doelman Romero

ALKMAAR. Trainer Dick Advocaat van AZ kan de komende twee weken niet over doelman Sergio Romero beschikken. De Argentijn viel zondag tijdens de uitwedstrijd bij Sparta (0-1) uit. Onderzoek wees maandag uit dat hij de binnenband van zijn rechterknie heeft verrekt. (ANP)

Provincie betaalt vakantie Sven Kramer

LEEUWARDEN. De provincie Friesland geeft Sven Kramer een reischeque van 2500 euro, voor zijn prestaties van dit schaatsseizoen. „Hij is een Fries waar alle Friezen trots op kunnen zijn”, meent de Friese commissaris van de Koningin John Jorritsma. (ANP)

Verbeek vertrekt na WK bij Australië

SYDNEY. Pim Verbeek neemt na het wereldkampioenschap voetbal afscheid als bondscoach van de nationale voetbalploeg van Australië. Verbeek is sinds 2007 bondscoach van Australië. De oefenmeester liet vorig jaar rond een interland met het Nederlands elftal al weten dat hij toe was aan een nieuw avontuur. (ANP)