Overige films

Collateral (Michael Mann, 2004, VS). Een taxichauffeur (Jamie Foxx) en een huurmoordenaar zijn tegen wil en dank voor één nacht elkaars reisgenoten. Tom Cruise speelt de onberispelijk geklede, zwijgzame huurmoordenaar. Veronica, 20.30-22.50u.

Black Snake Moan (Craig Brewer, 2006, VS). Klef-therapeutisch drama met Samuel L. Jackson als voormalige blueszanger die zich ontfermt over het bewusteloze white trashmeisje Christina Ricci. Door haar te ketenen wil hij haar op het rechte pad brengen. Popster Justin Timberlake speelt de long suffering boyfriend van de promiscue Ricci. In een omkering van het stereotype beeld, is niet de zwarte man in de ban van dierlijke seksualiteit, maar het witte meisje. Toch blijft de film binnen de gebaande paden van interraciale filmverhoudingen, door de relatie tussen Jackson en Ricci te ontseksualiseren. RTL8, 20.30-22.45u.

The Ladykillers (Joel & Ethan Coen, 2004, VS). De Coen-broers zijn ouderwets op dreef in remake van klassieke Britse komedie uit 1955. Groep mannen probeert een kraak te plegen door vanuit het huis van een oude vrouw een tunnel te graven. Perfect gespeeld, aangevoerd door Tom Hanks en Irma P. Hall, en met alle vertrouwde Coen-kwaliteiten: briljante dialogen, gave vormgeving en zwarte humor. BBC1, 0.25-2.05u.