Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Overheidsivoor niet verkocht

Het verzoek van Tanzania en Zambia om eenmalig ivoor uit de overheidsvoorraad te mogen verkopen, is gisteren op een conferentie van de VN over bedreigde diersoorten in Qatar afgewezen. Dit uit angst dat een versoepeling van het verbod dat 21 jaar oud is, zou leiden tot meer stroperij. De voorraad van de twee landen komt van olifanten die een natuurlijke dood stierven of gecontroleerd door de overheid zijn omgebracht. Het verhitte debat op de conferentie verdeelde de aanwezige Afrikaanse overheden. Landen in Centraal- en Oost-Afrika, waaronder Kenia, stemden tegen het verzoek. Veel zuidelijke landen waren voor. (AP)