Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Onopgevoede kinderen

In zijn artikel ‘Keuze Bos en Eurlings duidt op achterlijkheid’ op de Opiniepagina van 15 maart, schrijft pedagoog Peter Cuyvers: „Eten met je kinderen in een restaurant in Italië, Duitsland en zelfs Frankrijk is een feest, in Nederlandse restaurants zijn kinderen een ongewenste diersoort, om een klein voorbeeld te noemen.”

De verklaring hiervoor is dat Nederlandse kinderen niet opgevoed zijn, in tegenstelling tot die uit de genoemde landen, waar men nog beleefdheid kent en andere gasten niet tot last is.

Zelfs in gerenommeerde hotels beschouwen vele kinderen het restaurant als een verlengstuk van de speelplaats, waar je ongegeneerd schreeuwend kunt rondhollen. En de ouders beschouwen dat als vanzelfsprekend.

Helaas.

P. Derkx

Eefde