Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Boeken

mensen

Volgens Renate Dorrestein heeft het schrijven over problemen een heilzamer effect dan erover praten. Daarom begint ze op 30 maart op de Vrije Universiteit in Amsterdam een project met vier klaagmuren, ontworpen door beeldend kunstenares Stef Kreymborg. Een jaar lang kunnen studenten anoniem briefjes met hartenkreten in de speciaal ontworpen klaagmuren steken. Dorrestein zal ze als enige lezen en hiervan verslag doen. (ANP)

De debuutroman Dorsvloer vol confetti van Franca Treur, die vorig jaar verscheen, is volgens uitgeverij Prometheus officieel een bestseller. Sinds de roman vorig jaar oktober uitkwam zijn 56.000 exemplaren verkocht. Inmiddels is het boek aan de 16de druk toe. Het boek is een van de succesvolste debuutromans van de afgelopen jaren. Vaak worden bij een debuut van een onbekende Nederlandse schrijver maar duizend of 1.500 exemplaren gedrukt. (ANP)