Kort nieuws Voorpagina

D66 wil 150 mln bezuinigen op publieke omroep

Hilversum, 23 maart. D66 wil 150 miljoen euro bezuinigen op de publieke omroep door de Wereldomroep af te schaffen en het aantal omroepen te beperken tot tien. Dat staat in een concept van de mediaparagraaf van het verkiezingsprogramma. Pagina 3

Klanten claimen 3,37 mld van DSB

Amsterdam, 23 maart. Klanten van de failliete DSB Bank claimen bijna 3,37 miljard euro onder het depositogarantiestelsel. Dit zei De Nederlandsche Bank vanmorgen. Gisteravond sloot de termijn waarbinnen DSB-klanten hun claim konden indienen. Pagina 13

Verzekeraar ASR wil zelfstandig

Utrecht, 23 maart. Het Nederlandse verzekeringsconcern ASR, dat in het najaar van 2008 werd afgesplitst van bankverzekeraar Fortis en door de Nederlandse staat werd genationaliseerd, wil weer zelfstandig worden. Dat zei bestuursvoorzitter Jos Baeten vanmorgen bij de presentatie van de jaarcijfers. Pagina 11

Oud-ministers uit Labourfractie gezet

Londen, 23 maart. Drie oud-ministers van de Britse Labourpartij zijn tot nader order uit hun fractie in het Lagerhuis gezet nadat ze zich voor een verborgen camera bereid hadden getoond hun politieke invloed voor geld aan te wenden voor een (fictief) lobbybureau. Pagina 5

Nominaties voor Libris Prijs 2010

AMSTERDAM, 23 MAART. Vier Vlamingen, twee vrouwen en twee semi-nonfictieboeken zijn genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2010. Bekende namen als Abdelkader Benali, Herman Koch, Nelleke Noordervliet, Cees Nooteboom en Thomas Rosenboom ontbreken op de lijst. Pagina 9

Turks plan voor nieuwe grondwet

Ankara, 23 maart. De Turkse regering heeft plannen gepresenteerd voor een wijziging van de grondwet. De aanpassing is nodig om Turkije democratischer te maken, een van de eisen van de Europese Unie om Turks lidmaatschap dichterbij te brengen. Pagina 5

Emmen hertelt alle 40.000 stemmen

Leeuwarden, 23 maart. In Emmen worden alle 40.000 stemmen die voor de raadsverkiezingen zijn uitgebracht, gecontroleerd. Wakker Emmen en de Drentse Ouderen Partij meldden vorige week dat voorkeursstemmen onjuist zouden zijn verwerkt. Pagina 2