Kort nieuws Sport

Noodverordening in Deventer rond GA Eagles-Ajax

DEVENTER, 23 maart. In Deventer is vanaf morgenavond een noodverordening van kracht omdat de gemeente en de politie een confrontatie tussen voetbalsupporters verwachten. Dat meldde de gemeente gisteren. Donderdagavond treffen eerstedivisieclub Go Ahead Eagles en Ajax elkaar in Deventer in de halve finales om de KNVB-beker. Supporters van beide clubs gingen onlangs herhaaldelijk met elkaar op de vuist. De politie mag van morgenavond tot vrijdagochtend in heel Deventer preventief fouilleren. Ook worden bij invalswegen en op het treinstation controles gehouden. De gemeente waarschuwt voor overlast tijdens de spits. In 2007 gingen 200 Ajax-supporters op de vuist met tachtig deels bewapende fans van de Eagles. Ook zijn er aanwijzingen dat supporters van andere clubs in Deventer willen gaan vechten. Op 14 maart was ook al een noodverordening van kracht in de stad, om een treffen tussen supporters uit Zwolle en Deventer te voorkomen. (ANP)

Feyenoord-Vitesse verder op 31 maart

ZEIST, 23 maart. Het gestaakte duel tussen Feyenoord en Vitesse wordt woensdag 31 maart uitgespeeld. Daartoe heeft het bestuur betaald voetbal van de KNVB gisteren besloten. In de Kuip wordt dan alleen de tweede helft gespeeld. Het restant van de wedstrijd begint om 20.00 uur bij een stand van 1-1. Na de eerste helft werd het duel gestaakt omdat volgens de arbiter het veld door overvloedige regenval niet langer goed en veilig bespeelbaar was. (ANP)

‘Rabo’ in Giro enige Nederlandse ploeg

MILAAN, 23 maart. De Rabobankploeg is de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de Ronde van Italië, die op 8 mei in Amsterdam van start gaat. De organisatoren maakten gisteren de 22 ploegen bekend die zijn uitgenodigd. De Nederlandse teams Vacansoleil en Skil-Shimano maken deel uit van een reservelijst, waarop zes ploegen prijken. Onder de afwezigen het ProTourteam RadioShack van Lance Armstrong. (ANP)

Krajicek in Miami naar tweede ronde

MIAMI, 23 maart. Michaëlla Krajicek is nog één overwinning verwijderd van het WTA-toernooi in Miami. In de tweede en laatste kwalificatieronde won de Nederlandse tennisster gisteravond in twee sets van de Oostenrijkse Yvonne Meusburger: 6-3 en 6-2. Vandaag treft ze de Britse Katie O’Brien. Arantxa Rus is al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi. (ANP)

Zilver voor Feijen in 10-ball bij EK

ZAGREB, 23 maart. Poolbiljarter Niels Feijen heeft bij de Europese kampioenschappen in Zagreb naast zijn vijfde Europese titel gegrepen. De 33-jarige Hagenaar verloor gisteravond de finale van het onderdeel 10-ball van de Duitser Ralf Souquet met 7-4. (ANP)

AZ zonder Romero

ALKMAAR, 23 maart. AZ kan de komende twee weken niet over doelman Sergio Romero beschikken. De Argentijn viel zondag uit tegen Sparta (0-1) uit met een knieblessure. Hij verrekte de binnenband van zijn rechterknie en kneusde zijn knie. AZ ontvangt zaterdag Heracles, daarna komt FC Utrecht naar Alkmaar. (ANP)