Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Jongens, gaan jullie maar even buiten spelen

Jongens, gaan jullie maar even buiten spelen Fargo. De broertjes Zach en Alex Kallmeyer zitten op een schommel in de ondergelopen achtertuin van hun huis bij Fargo, in de Amerikaanse staat North-Dakota. Het huis staat in de buurt van de Red River, een van de rivieren die zondag buiten zijn oevers is getreden. Een combinatie van smeltende sneeuw en hevige regenval heeft er net als vorig jaar voor gezorgd dat delen van North-Dakota onder water staan. Meer dan 700.000 zandzakken zijn aangevoerd om bescherming te bieden. Het water stond op z’n hoogste punt vijf meter boven overstromingsniveau. Op dit moment is het water weer aan het zakken. Foto AFP/Scott Olson FARGO, ND - MARCH 21: Zach (L) and Alex Kallmeyer sit on the swings in the flooded backyard of their home near the Red River March 21, 2010 near Fargo, North Dakota. The Red River crested today at 37 feet, about four feet short of last year's crest of nearly 41 feet. Scott Olson/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Jongens, gaan jullie maar even buiten spelen Fargo. De broertjes Zach en Alex Kallmeyer zitten op een schommel in de ondergelopen achtertuin van hun huis bij Fargo, in de Amerikaanse staat North-Dakota. Het huis staat in de buurt van de Red River, een van de rivieren die zondag buiten zijn oevers is getreden. Een combinatie van smeltende sneeuw en hevige regenval heeft er net als vorig jaar voor gezorgd dat delen van North-Dakota onder water staan. Meer dan 700.000 zandzakken zijn aangevoerd om bescherming te bieden. Het water stond op z’n hoogste punt vijf meter boven overstromingsniveau. Op dit moment is het water weer aan het zakken. Foto AFP/Scott Olson FARGO, ND - MARCH 21: Zach (L) and Alex Kallmeyer sit on the swings in the flooded backyard of their home near the Red River March 21, 2010 near Fargo, North Dakota. The Red River crested today at 37 feet, about four feet short of last year's crest of nearly 41 feet. Scott Olson/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

De broertjes Zach en Alex Kallmeyer zitten op een schommel in de ondergelopen achtertuin van hun huis bij Fargo, in de Amerikaanse staat North-Dakota. Het huis staat in de buurt van de Red River, een van de rivieren die zondag buiten zijn oevers is getreden.

Een combinatie van smeltende sneeuw en hevige regenval heeft er net als vorig jaar voor gezorgd dat delen van North-Dakota onder water staan. Meer dan 700.000 zandzakken zijn aangevoerd om bescherming te bieden. Het water stond op z’n hoogste punt vijf meter boven overstromingsniveau. Op dit moment is het water weer aan het zakken.