Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

GroenLinks bezuinigt fors

Om de economie duurzamer en groener te maken zijn ingrijpende maatregelen nodig. Dat is de boodschap die GroenLinks uitdraagt in het programma voor de parlementsverkiezingen van 9 juni dat de partij gisteren presenteerde. De partij wil miljarden investeren in onderwijs om als kenniseconomie uit de crisis te komen. Om de investeringen te betalen en het overheidstekort in 2015 toch terug te brengen naar 1 procent van het bruto binnenlands product, moet volgens GroenLinks de komende regeringsperiode 16 miljard structureel worden bezuinigd en moeten de lasten met 3 miljard worden verzwaard. (NRC)