Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Feyenoord en Vitesse spelen nog één helft

Het gestaakte duel tussen Feyenoord en Vitesse wordt op woensdag 31 maart uitgespeeld. In de Kuip wordt dan alleen de tweede helft afgewerkt. Het restant van de wedstrijd begint om 20.00 uur bij een stand van 1-1.

De Belgische arbiter Serge Gumienny hield zaterdagavond het duel in het Rotterdamse stadion na de eerste helft voor gezien. Volgens de scheidsrechter was het veld door overvloedige regenval niet langer goed en veilig bespeelbaar. De trainers Mario Been (Feyenoord) en Theo Bos (Vitesse) toonden naderhand begrip voor het besluit.

„Vroeger was het zo dat een wedstrijd die was gestaakt vanwege weersomstandigheden in zijn geheel werd overgespeeld”, zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken van de voetbalbond KNVB, uit. „Het is voorgekomen dat een wedstrijd die al voor ongeveer tachtig minuten gespeeld was, in zijn geheel opnieuw afgewerkt moest worden. Als de wedstrijd op dat moment in feite al beslist is, is dat sportief gezien geen wenselijke situatie.”

Feyenoord reageerde teleurgesteld op het besluit van de KNVB. De Rotterdamse clubleiding wilde uit eigen belang en in het belang van de toeschouwers de wedstrijd volledig overspelen. Vitesse vond het uitspelen van alleen de tweede helft een logische en sportieve oplossing.

Toeschouwers die in het bezit zijn van een gebruikt toegangsbewijs voor de gestaakte wedstrijd mogen zonder verdere kosten de tweede helft in de Kuip bijwonen. Beide ploegen moeten het tweede deel van de wedstrijd met dezelfde selecties ingaan. Voor spelers met een aantoonbare ziekte of blessure wordt een uitzondering gemaakt.

De zaterdag gegeven gele kaarten voor de Vitessespelers Paul Verhaegh, Serginho Greene en Nicky Hofs blijven van kracht. (ANP)