Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

6 redenen om uit te gaan

Band zonder contract
Band zonder contract

1 harpfestival

International Harp Competition & Festival

Utrecht: Conservatorium. Van 23 t/m 27 mrt. www.harpfestival.nl

Nieuw festival met muziek van Bach tot en met jazz. Harpisten als Gwyneth Wentink, Sivan Magen en Ann Fierens treden op, samen met jonge ensembles als het Rubens Kwartet en de Van Swieten Society. De organisatie is in handen van conservatoriumstudenten, onder aanvoering van de 20-jarige artistiek leider Remy van Kesteren. Het openingsconcert ‘Fauré and contemporaries’ begint om 20.00 uur. Het competitiegedeelte van het festival gaat morgen van start.

2 theater

Van de brug af gezien

Den Bosch: Theater aan de Parade. Tijd: 20.00u. Prijs: 19,50-21,50 euro. www.theateraandeparade.nl

In het migrantendrama Van de brug af gezien (1955) van Arthur Miller verraadt dokwerker Eddie uit jaloezie zijn illegale neven. Regisseur Erik Whien en de spelers van Toneelgroep Oostpool maken het verhaal spannend als een thriller. Tournee t/m 25 april (www.oostpool.nl).

3 dans

Dot 504: Holdin’ Fast

Amsterdam: Melkweg Theater. Tijd: 20.30u. www.melkweg.nl

Het was de roman The Unbearable Lightness of Being van Milan Kundera die de jonge Praagse dansgroep DOT 504 inspireerde tot de dansvoorstelling Holdin’ Fast. Het stuk was in 2008 een van de verrassingen van het Fringe Festival in Edinburgh. Tournee t/m 2 april (www.dot504.cz).

4 talkshow

Opening Ruhr-residency

Rotterdam: Creative Factory, Maashaven. Tijd: 16.00u. www.sica.nl

Vandaag wordt in Rotterdam in het kader van NL-RUHR een ‘Ruhr-residency’ geopend. Creatieve ondernemers en ontwerpers uit het Ruhrgebied kunnen op uitnodiging of op eigen verzoek voor kortere of langere tijd in de Creative Factory werken. Tijdens de opening is er een talkshow met Bernd Fesel, Margriet Leemhuis en Stef Oosterloo waarbij de samenwerking tussen Nederland en het Ruhrgebied centraal staat. Vanaf 17.15 uur speelt het Ruhrtrio Invisible Change en is er muziek van de Rotterdamse dj’s Martin Roedolf & Martin de Korte.

5 expositie

What’s the point voor studenten

Breda: KOP. Tijd: 17.00-21.00u. Mee eten kost 3 euro. Res: mail@kop.nu.

Als je een bestaand object in een andere context plaatst, is het dan ineens een kunstwerk geworden? In de expositie What’s the Point of Giving You Any More Artworks? (t/m 18 april) laten kunstenaars werk zien waarin ze omgaan met het begrip ready-made. Vanavond kunnen studenten eerst terecht voor een warme maaltijd om daarna de expositie te bekijken. Eric von Robertson en André Kok, twee van de exposerende kunstenaars, vertellen over hun werk en werkwijze.

6 muziek

Go Back to the Zoo

Utrecht: Nuede. Tijd: 22.00u. Toegang: gratis. www.tweetakt.net

De jonge Amsterdamse band Go Back to the Zoo treedt op tijdens het Tweetakt festival. Zonder een platencontract of een album ging hun single Beam me up vorig jaar de hele wereld over in een Nike-reclame. In januari stond de band op Noorderslag.