Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Televisie

6 redenen om tv te kijken

Twee bedriegers scene uit de film The Lady Killers
Twee bedriegers scene uit de film The Lady Killers

1 huurmoordenaar

Collateral

Veronica, 20.30-22.50 u.

Een taxichauffeur (Jamie Foxx) en een huurmoordenaar (een geblondeerde Tom Cruise) zijn tegen wil en dank voor één nacht elkaars reisgenoten in Los Angeles, waar de ogenschijnlijke orde verandert in een chaos. De straten zijn een moreel en existentieel mijnenveld. (Michael Mann, 2004)

2 gebruiker

Grow your own drugs

BBC 2, 21.00-22.00 u.

Reportageserie over het verbouwen en gebruiken van verdovende middelen. Vandaag: een nieuwe kijk op tuinkruiden.

3 veertiger

Cougar Town

Net5, 21.05-21.35 u.

Courtney Cox speelt de hoofdrol in deze nieuwe serie over een gescheiden veertiger die ontdekt dat ze niet meer zo jong en strak is en met zelfspot en ijzeren discipline de aanval inzet.

4 kok

The delicious Miss Dahl

BBC 2, 21.30-22.00 u.

Nieuwe zesdelige kookserie met schrijfster en voormalig model Sophie Dahl. De eerste aflevering gaat over een maaltijd speciaal voor een egoïstische dag.

5 spreker

Nova College Tour

Ned .3, 21.40-22.30 u.

Twan Huys en studenten interviewen een hoofdgast. Deze keer is dat Ayaan Hirsi Ali. Over Wilders, de verkiezingen en persoonlijke onderwerpen.

6 bedrieger

The Ladykillers

BBC 1, 00.25-02.00 u.

Tom Hanks speelt de hoofdrol van zalvende bedrieger die met een aantal maten een oud vrouwtje gebruikt voor een snood plan. De mannen doen zich voor als musici die haar kelder gebruiken als oefenruimte, maar ondertussen bereiden ze een roof voor. Met prachtige authentieke gospelmuziek.(Joel en Ethan Coen, 2004)

Bekijk de volledige televisiegegevens op pagina 24.