vandaag

In het nieuws:

Oud-SS’er Heinrich Boere hoort van de rechtbank in Aken of hij wordt bestraft voor de moord op drie Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog. Boere, nu 88 jaar oud, zou de drie hebben doodgeschoten in 1944, toen hij lid was van de SS. Boere is in 1949 in Nederland veroordeeld tot de doodstraf, die later in levenslang is omgezet. Boere ontsnapte en woont sinds 1954 in Duitsland.

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken overleggen in Brussel over de vraag of de Europese Commissie onderhandelingen mag beginnen met IJsland over toetreding tot de EU.

De aanklager spreekt zijn eis uit tegen twee verdachten in de fraudezaak rond Palm Invest. Remco V. en Danny K. hebben volgens het OM tussen 2005 en 2008 beleggers opgelicht die 31 miljoen euro hadden geïnvesteerd. Ruim 20 miljoen daarvan is volgens justitie verduisterd.