Sauerbreij winnares World Cup

Snowboardster Nicolien Sauerbreij (30) heeft gisteren de eindzege in het wereldbekerklassement parallelreuzenslalom veiliggesteld.

De Nederlandse olympisch kampioene bleef bij de slotwedstrijd in La Molina weliswaar in de kwartfinales steken, maar constateerde tot haar grote vreugde dat de enig overgebleven concurrente, Doris Günther uit Oostenrijk, in de finale verloor van de Russische Ekaterina Toedegesjeva. Günther had Sauerbreij alleen van de eerste plaats kunnen verdrijven met de zege in La Molina.

Na haar uitschakeling door Toedegesjeva volgde Sauerbreij gespannen het vervolg van de slotwedstrijd in La Molina, waar ze volgend jaar hoopt te schitteren tijdens de wereldkampioenschappen. Toen Günther in de finaleruns twee keer in de fout ging, brak de lach door op het gezicht van de Nederlandse. „Ik was de beste op de dag van de Spelen en ik ben de beste van het hele seizoen. Dit is uniek. Alles komt in één seizoen samen. Ik zie het als de beloning voor heel hard werken.”

Het olympisch succes betekent dat Sauerbreij het de komende weken druk krijgt. Zij heeft een waslijst aan afspraken. „Mijn agenda zit bomvol. Ik heb heel veel ‘nee’ moeten verkopen. Ik heb een keuze gemaakt als topsportster door te gaan en dan kun je niet alles doen. Ik moet ook blijven investeren om volgend seizoen weer tot de wereldtop te behoren. De concurrentie is moordend.” (ANP)