op nrcnext.nl

Rokjesdag Is het nou al rokjesdag geweest? Dat vraagt blogger Japke-d. Bouma zich af. Op Twitter was te lezen dat donderdag de dag was dat vrouwen voor het eerst na de winter weer met blote benen naar buiten gingen. Maar Japke is niet overtuigd. En mogen we überhaupt nog spreken van rokjesdag nu Martin Bril, geestelijk vader van de term, niet meer leeft?

24 uur onzin-nieuws

‘A desperate attempt to fill 24 hours of programming, here’s some bullshit that happened somewhere today.’ Dit is de titel van een satirefilmpje van het Amerikaanse tijdschrift The Onion. Amerika-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal van de NOS twittert dat de productie helemaal ‘spot-on’ is: ,,Zo worden de nieuwszenders hier gevuld.” Het filmpje blijkt eerder door een satireliefhebbende bezoeker van nrcnext.nl al gepost, maar is de moeite waard om nog even breder onder de aandacht te brengen.

Rokjesdag

Is het nou al rokjesdag geweest? Dat vraagt blogger Japke-d. Bouma zich af. Op Twitter was te lezen dat donderdag de dag was dat vrouwen voor het eerst na de winter weer met blote benen naar buiten gingen. Maar Japke is niet overtuigd. En mogen we überhaupt nog spreken van rokjesdag nu Martin Bril, geestelijk vader van de term, niet meer leeft?