Netanyahu blijft bij bouwplan

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu blijft bij zijn beslissing tot het bouwen van 1.600 woningen in Oost-Jeruzalem. Dat zei hij gisteren voor aanvang van een reis naar de Verenigde Staten. De VS hadden hem verzocht terug te komen op die beslissing. Vorige week werd de Amerikaanse vice-president Joe Biden in verlegenheid gebracht toen Netanyahu tijdens een bezoek van Biden aan Israël het plan voor de woningbouw aankondigde. Netanyahu zei gisteren wel bereid te zijn te praten over de uiteindelijke grenzen tussen Israël en Palestina en over het lot van Palestijnse vluchtelingen. Israëlische soldaten schoten gisteren op de Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen dood die gepoogd zouden hebben een soldaat neer te steken. Zaterdag werden ook twee Palestijnen doodgeschoten omdat ze stenen gooiden. (AP, Reuters)