Ljubicic, Jankovic winnen Indian Wells

Ivan Ljubicic heeft gisteren het tennistoernooi van Indian Wells op zijn naam geschreven. De Kroaat was in de finale te sterk voor de als zevende geplaatste Amerikaan Andy Roddick: 7-6 en 7-6. Ljubicic won beide tiebreaks en sloeg beduidend meer aces dan zijn opponent: 21 tegen 12.

Bij de vrouwen won Jelena Jankovic de titel. De als zesde geplaatste speelster versloeg in de finale de als tweede gerangschikte Caroline Wozniacki met 6-2 en 6-4. „Ik wilde agressief spelen en tegelijkertijd mijn geduld bewaren”, reageerde de Servische. „En dat is prima gelukt.”

Jankovic kende een moeizame start in Indian Wells. In de derde ronde was ze tegen Sara Errani twee punten verwijderd van een uitschakeling. Maar de mondiale nummer acht vocht zich terug en plaatste zich na een overwinning op Semantha Stosur (6-2 en 6-4) voor de eindstrijd. „Die partij tegen Errani was cruciaal”, besefte ze. „Achteraf beschouw ik het als een wake-upcall.”

Jankovic behaalde in Indian Wells haar eerst titel van 2010 en de twaalfde in haar loopbaan. Vorig jaar was ze twee keer succesvol in Marbella en Cincinnati.

Ook Ljubicic was afgelopen week in goeden doen. De nummer dertien van de wereld won in Indian Wells onder anderen van Novak Djokovic en Rafael Nadal. De laatste versloeg hij in een zwaarbevochten halve finale: 3-6, 6-4 en 7-6. „Tijdens mijn carrière ben ik veel kansen misgelopen”, reageerde de Kroaat. „Daarom smaakt deze overwinning ook zo zoet. Het geeft mijn carrière glans en biedt nieuwe perspectieven.”

Robin Haase heeft gisteren het challengertoernooi in het Italiaanse Caltanissetta op zijn naam gebracht. De Nederlander won in de finale met 7-5 en 6-3 van de Italiaan Matteo Trevisan, die een wildcard kreeg voor het toernooi.

Het is de eerste internationale toernooizege voor Haase sinds zijn rentree in november vorig jaar. Door zijn goede prestatie steeg de tennisser uit Den Haag van plaats 331 naar plek 208 op de wereldranglijst. „Dat maakt het weer wat gemakkelijker om bij bepaalde toernooien binnen te komen”, klonk het enthousiast. Haase blijft deze week in Italië. Hij heeft zich aangemeld voor het challengertoernooi in Barletta.