Kort nieuws voorpagina

President Karzai ontvangt delegatie Afghaans verzet

Kabul, 22 maart. De Afghaanse president Hamid Karzai heeft vandaag een delegatie van Hezb-i-Islami, een van de belangrijkste opstandelingenbewegingen van het land, ontvangen voor vredesbesprekingen. Het is de eerste keer dat hoge leiders van de beweging van krijgsheer Gulbuddin Hekmatyar naar Kabul kwamen. Pagina 5

Geitenhouders in juni aan het werk

Den Haag, 22 maart. Geiten- en schapenhouders kunnen in juni in principe weer nieuwe dieren op hun bedrijven laten komen als alle andere er zijn gevaccineerd. De overheid wil dan het fok- en aanvoerverbod opheffen dat is ingesteld ter bestrijding van Q-koorts. Pagina 3

Wolfgang Wagner (90) overleden

BAYREUTH, 22 maart. Wolfgang Wagner, jarenlang leider van de Bayreuther Festspiele en kleinzoon van de componist Richard Wagner, is gisteren op 90-jarige leeftijd in Bayreuth overleden.Pagina 11

ING ontloopt btw via Zwitserland

Amsterdam, 22 maart. ING heeft de afgelopen drie jaar een kleine 30 miljoen euro aan Nederlandse btw-afdrachten ontlopen. De bank en verzekeraar bespaarde op de belasting omdat de wereldwijde contracten voor telecom en automatiseringsdiensten via Zwitserland liepen. Pagina 13

Merkel keert zich tegen Barroso

Berlijn, 22 maart. De Duitse bondskanselier Merkel verzet zich tegen plannen van voorzitter Barroso van de Europese Commissie om Griekenland direct financieel te steunen. Merkel herhaalde dat geld voor de Grieken wat haar betreft niet aan de orde is. Pagina 13

Sieraden gestolen op kunstbeurs

MAASTRICHT, 22 MAART. Tijdens het laatste uur van de kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht zijn gisteren twee sieraden gestolen met een gezamenlijke waarde van 860.000 euro. Het betreft een platina ring met roze saffier en een diamanten hanger. Pagina 11

Vierde wereldtitelvoor Sven Kramer

Heerenveen, 22 maart. Sven Kramer heeft gisteren zijn vierde achtereenvolgende wereldtitel bij het allroundschaatsen gewonnen. De Tsjechische Martina Sablikova won bij de vrouwen, de Nederlandse Ireen Wüst won brons. Pagina 15