Kort nieuws Sport

Roeiteams Nereus en Okeanos winnen Head of the River

Amsterdam, 22 maart. Een combinatieploeg van de Amsterdamse roeivereniging Okeanos heeft gisteren de Head of the River Amstel gewonnen. De zegevierende acht, met onder anderen skiffeur Roel Braas aan boord, was ruim elf seconden sneller dan het gelegenheidsteam van Skoll/Proteus/Argo/Orca. De winnende tijd was 23.44,14. De ploeg van Skadi eindigde op de derde plaats. Bij de vrouwen ging de traditionele wimpel naar het team van Nereus, met de gelouterde Femke Dekker op slag. (ANP)

Omstreden atleet Collett overleden

Los Angeles, 22 maart. De Amerikaanse oud-atleet Wayne Collett is vrijdag op zestigjarige leeftijd in Los Angeles aan kanker overleden. Hij won tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München zilver op de 400 meter en zorgde tijdens de huldiging voor commotie door samen met Vince Matthews, de winnaar van het goud, tegen rassendiscriminatie te protesteren. Ze negeerden de Amerikaanse vlag en bleven uit protest met elkaar praten tijdens het volkslied. Het IOC schorste beiden voor het leven. (ANP)

Bokser Klitsjko houdt

wereldtitel

Düsseldorf, 22 maart. De Oekraïense bokser Vladimir Klitsjko (33) heeft zaterdag in Düsseldorf zijn wereldtitel in het zwaargewicht met succes verdedigd. Hij sloeg zijn Amerikaanse uitdager Eddie Chambers in de laatste ronde knock-out. Klitsjko behield daardoor de kampioensgordels van de boksbonden WBO en IBF. Het was de 54ste overwinning voor Klitsjko in zijn carrière, waarvan 48 op knock-out. (ANP)

Springruiter Zoer derde in Dortmund

Dortmund, 22 maart. Springruiter Albert Zoer is op de slotdag van het concours hippique in Dortmund derde geworden in de Grote Prijs van de Bondsrepubliek. Hij bleef op de rug van de elfjarige ruin Samurai, zijn vorige maand gekochte aanwinst, ook in de barrage foutloos. De Duitser Marcus Ehning won met de merrie Sabrina. (ANP)

Handbal: Dalfsen uitgeschakeld

GDYNIA. Aan het opmerkelijke Europese avontuur van de handbalsters van Dalfsen is zaterdag een einde gekomen. Dalfsen verloor in kwartfinales van de Challenge Cup het tweede duel met de Poolse club Gdynia met 31-22, na de 26-25 thuiszege vorige week. Dalfsen speelde voor het eerst een Europees bekertoernooi. (ANP)

Winnaar marathon Rome eert Bikila

Rome, 22 maart. De Ethiopische marathonloper Siraj Gena heeft gisteren de marathon van Rome gewonnen in een tijd van 2.08.39. Op 500 meter van de finish trok hij zijn schoenen uit, als eerbetoon aan zijn landgenoot Abebe Bikila, die bij de Spelen van 1960 in Rome op blote voeten goud won. (ANP)

Zilver Hurkmans bij EK boogschieten

Porec, 22 maart. Coby Hurkmans heeft zaterdag bij de Europese kampioenschappen handboogschieten indoor in het Kroatische Porec zilver gewonnen op het olympische onderdeel recurve. In de finale verloor ze met 116-111 van de Italiaanse Natalia Valeeva. (ANP)

Frankrijk winnaar van rugbytoernooi

Dublin, 22 maart. De Franse rugbyers hebben de Six Nations gewonnen. Frankrijk kreeg zaterdag hulp van Schotland, dat de enige overgebleven concurrent Ierland met 23-20 versloeg. De Franse ploeg kon daarom al voor aanvang van het duel met Engeland de titel vieren. (ANP)

Toernooizege voor squasher Bennett

Genève, 22 maart. Squasher Dylan Bennett heeft gisteren in Genève de Swiss Open gewonnen. De Nederlander was in de finale met 11-6, 11-6 en 11-7 te sterk voor de Egyptenaar Karim Abdel Gawad. (ANP)

Trainer Dordrecht

Dordrecht, 22 maart. Henny Lee is volgend seizoen trainer van FC Dordrecht. Hij is de opvolger van Gert Kruys, die trainer wordt van Volendam. Lee is nu nog trainer van Sparta Nijkerk. (ANP)