Kort nieuws Sport

Verbeek vertrekt na WK voetbal als coach van Australië

Sydney, 22 maart. Pim Verbeek neemt na het wereldkampioenschap voetbal afscheid als bondscoach van de nationale voetbalploeg van Australië. Dat hebben de Nederlandse trainer en de voetbalbond van Australië vanochtend in een officiële verklaring bekendgemaakt. Verbeek is sinds 2007 bondscoach van Australië. Het land is komende zomer bij het WK voetbal in Zuid-Afrika ingedeeld in een groep met Duitsland, Servië en Ghana. (ANP)

Joval nieuwe coach bokser Innocent

Amsterdam, 22 maart. Voormalig wereldkampioen boksen Raymond Joval (41) gaat aan de slag als trainer-coach van de nog ongeslagen profbokser Innocent Anyanwu. Joval moet de geboren Nigeriaan, die vorig jaar in het bezit kwam van een Nederlands paspoort, klaarstomen voor een gevecht om de vacante Europese titel (EBA-versie). De Amsterdamse advocaat Martin Jansen, de vaste begeleider van Innocent, heeft zijn functie als trainer-coach neergelegd. (ANP)

‘Het Groene Hart’ voor renner Mouris

Zoetermeer, 22 maart. Jens Mouris heeft gisteren de Ronde van het Groene Hart gewonnen. De renner van Vacansoleil soleerde in de slotfase naar de zege. Mouris maakte deel uit van een kopgroep met sprinters als Graeme Brown en Kenny van Hummel. Hij deed in de slotfase twee aanvalspogingen, de tweede met succes. Mouris had in Zoetermeer, na 207 kilometer, een kleine voorsprong op een groepje renners, van wie de Belg Nico Eeckhout de sprint om de tweede plaats won. (ANP)

Schenk en Verkerk ereleden van KNSB

Heerenveen, 22 maart. De Schaatscoryfeeën Ard Schenk en Kees Verkerk zijn zaterdag bij het wereldkampioenschap allround in Heerenveen benoemd tot ereleden van schaatsbond KNSB. Zij kregen de versierselen uitgereikt door KNSB-voorzitter Doekle Terpstra. De twee schaatsiconen vierden hun successen in de jaren zestig en zeventig. (ANP)

Record Tadese op halve marathon

Lissabon, 22 maart. Langeafstandsloper Zersenay Tadese uit Eritrea heeft gisteren het wereldrecord halve marathon verbeterd. Hij liep in Lissabon een tijd van 58.22 minuten. Daarmee was Tadese elf seconden sneller dan de oude toptijd die de Keniaan Samuel Wanjiru in 2007 liep tijdens CPC Loop in Den Haag. (ANP)