Kort nieuws Economie

Saab hervat productie auto’s

Trolhättan, 22 maart. De Zweedse autofabrikant Saab, sinds kort eigendom van de Nederlandse sportwagenproducent Spyker, heeft vandaag na een pauze van anderhalve maand de productie hervat. Dat bevestigde een woordvoerder van Saab. Saab legde de productie eerder dit jaar stil, omdat in verband met de onderhandelingen over de verkoop van de onderneming de toeleveringen werden stopgezet. Eind januari bereikten Spyker en het Amerikaanse moederconcern General Motors een akkoord over een overname van Saab. In februari werd de verkoop afgerond. (ANP)

Indofin breidt uit in gaswinning

Rotterdam, 22 maart. Indofin, een investeringsgroep van de familie De Bruin, gaat de activiteiten in de energiesector uitbreiden en heeft daartoe een gezamenlijke onderneming opgericht met het Amerikaanse Quantum Energy Partners. De bedrijven willen investeren in gaswinning uit velden waar dat erg lastig is. Indofin is al actief in de gassector in Europa en Australië. De onderneming wil de activiteiten verbreden naar gasvelden waar het gesteente de stof moeilijk prijsgeeft. (ANP)

Bond wil register tegen aanbellen

Den Haag, 22 maart. De Consumentenbond pleit in navolging van het Bel-me-niet register voor een Bel-niet-aan register. Volgens de bond leeft het idee dat bedrijven gegevens uit het Bel-me-niet register gebruiken om bij mensen langs de deuren te gaan. „We kunnen het niet aantonen, maar het lijkt erop”, aldus een woordvoerder. „Hoe dan ook kan een register waarin mensen kunnen laten opnemen dat zij geen verkopers aan de deur willen geen kwaad”, stelt de bond. Het nieuwe register zou kunnen worden uitgebreid met een sticker op de deur die verkopers laat weten dat zij niet welkom zijn. (ANP)