'Ik kan niet wachten weer te spelen'

Aan de vooravond van het Masterstoernooi sprak Golf Channel met Tiger Woods over zijn rentree.

Tiger Woods had gisteren een gesprek met Golf Channel over zijn seksuele escapades. De golfer maakt begin volgende maand zijn rentree bij het Masterstoernooi.

U bent altijd heer en meester geweest over uw leven. Hoe konden de zaken zo uit de hand lopen?

„Ik ging tegen mijn eigen waarden in. Stopte met mediteren. Liet het boeddhisme voor wat het was. En plotseling stond mijn leven op z’n kop. Ik had het gevoel dat ik alles kon maken – en deed veel mensen pijn met mijn gedrag.”

Waren er momenten dat u dacht ‘ik stop hiermee’, maar toch doorging?

„Ja, ik wilde stoppen, maar kon het niet. Het was afschuwelijk.”

Iemand met zo veel discipline die geen nee kan zeggen?

„Ja, ik kan het ook niet verklaren. Tijdens mijn therapie heb ik mezelf tegen het licht gehouden. Het was misselijkmakend.”

Het Masterstoernooi is veeleisend. Hoe weet u of u mentaal bent voorbereid op uw rentree?

„Ik kan niet wachten om weer te spelen. Ik mis mijn sport. Ik mis de concurrentie. Voor de toernooien van Tavistock en Bay Hill was ik niet klaar. Ik wilde wel, maar kon niet. Dat is nu anders. Ik voel mij weer in mijn element op de baan. En dat ik deze baan goed ken is natuurlijk een voordeel.”

Doorkruist uw therapie uw schema voor 2010 niet?

„In die therapie gaat aardig wat tijd zitten. Geen idee of dat mijn schema zal beïnvloeden. Maar dat was niet anders met mijn knieblessure vorig jaar. Ik geef toe dat het moeilijk is als je niet weet waar je aan toe bent. Maar als je een beter mens wil worden, zit er niets anders op dan in therapie gaan.”

Lees het volledige interview op nrc.nl/sport