Iets meer zon

De lente komt steeds beter tot zijn recht deze week, met als hoogtepunt woensdag. Lokaal wordt dan misschien 20 graden bereikt. Ook de dagen eromheen zien er zeker niet slecht uit. Een hogedrukgebied krijgt steeds meer invloed en de positionering daarvan wordt gunstiger. In de loop van de week trekt het namelijk van Frankrijk naar Polen, waardoor de wind bij ons vanaf woensdag de zuidoosthoek opzoekt. Warme en droge lucht wordt hierdoor onze kant opgestuwd.

Maar allereerst weet vanavond een storing doorgang te vinden, met toenemende bewolking vanuit het noordwesten. Rond middernacht gaat het hieruit ook af en toe regenen, bij minima van 5 tot 7 graden. Morgenochtend ligt dit gebied met bewolking en nog af en toe regen net ten zuiden van de grote rivieren. In het midden en noorden van het land zijn al opklaringen en lokaal is er mist. Die mist lost op in de loop van de ochtend en het wordt overal droog. Vanuit het noorden laat de zon zich steeds vaker zien, waardoor het kwik stijgt naar 13 tot 15 graden, langs de kust wat koeler.

Droge en zachte lucht komt onze kant uit, met op woensdag geregeld zon, maar ook hoge wolkenvelden en maxima rond 18 graden.

Ook donderdag is het op en top lente met gemiddeld 18 graden. Wel valt er lokaal een lentebui en is er wat meer bewolking.