Geen hertelling stemmen Irak

De kiescommissie in Irak heeft verzoeken voor een hertelling van de stemmen na de parlementsverkiezingen afgewezen. Eerder riepen de Iraakse president Jalal Talabini en premier Nuri al-Maliki op tot een hertelling vanwege fraude. Gedeeltelijke resultaten laten een spannende strijd zien tussen Maliki en de oud-premier Iyad Allawi. Volgens de kiescommissie heeft Allawi landelijk gezien een voorsprong van 8.000 stemmen bij een telling van 90 procent van de stemmen. Eerder meldde Maliki dat het verkiezingsproces soepel verliep. Toen zag het er nog naar uit dat hij een voorsprong had. Nu zegt Allawi dat de volledige resultaten al dagen bekend zouden moeten zijn. De voorlopige uitslag wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt. De verkiezingen werden gehouden op 7 maart. (BBC)