Film van de dag

Julie Andrews brengt de bergen tot leven met muziek. THE SOUND OF MUSIC, Julie Andrews, 1965, TM and Copyright (c) 20th Century-Fox Film Corp. All Rights Reserved. Courtesy: Everett Collection ©20thCentFox/courtesy Everett

The Sound of Music. Deze klassieker dreigt door de vele meezingvoorstellingen voorgoed in de hoek te worden gezet als ‘camp’ en dat is gezien de vele kwaliteiten zonde. Jonge non Maria verlaat haar klooster om voor het muzikale, maar moederloze gezin Von Trapp te gaan zorgen. Natuurlijk ontdooit de strenge huisvader (Christopher Plummer) door de charme van Maria (Julie Andrews). De opnames, vooral op de Alpenweides, zijn spectaculair, de liedjes van het duo Rodgers en Hammerstein (Edelweiss, My Favorite Things) zijn niet meer uit het hoofd te krijgen. (Robert Wise, 1965, VS), RTL8, 20.30-0.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg