een weekeinde vol voetbal

Schalke 04 heeft gisteren verzuimd de koppositie in de Duitse Bundesliga over te nemen van Bayern München. Schalke speelde in Hamburg met 2-2 gelijk tegen HSV. Ruud van Nistelrooy opende de score voor de thuisploeg. Met zijn vijftiende treffer van het seizoen zorgde Kevin Kuranyi voor de gelijkmaker. Via een benutte strafschop van Ivan Rakitic leek Schalke op weg naar de overwinning, maar in de 77ste minuut maakte Jonathan Pitroipa er 2-2 van.

Bayern München verloor zaterdag verrassend van Eintracht Frankfurt (1-2), maar blijft koploper. Het was de eerste competitienederlaag in bijna zes maanden tijd voor de ploeg van trainer Louis van Gaal. „Ik zie de koppen in de kranten al voor me. ‘Bayern in crisis’, zal het wel worden”, zei aanvoerder Mark van Bommel. „Maar na één verloren wedstrijd vergaat de wereld niet hoor.”

Manchester United heeft gisteren in de Premier League de topper gewonnen van Liverpool: 2-1. Liverpool kwam op voorsprong door een treffer van de Spanjaard Fernando Torres, na een voorzet van Dirk Kuijt. Wayne Rooney maakte gelijk. Na de pauze maakte Ji-Sung Park het winnende doelpunt. Manchester is weer koploper, met twee punten voorsprong op Arsenal. De ploeg van manager Arsène Wenger speelde tegen West Ham United lange tijd met tien man, na een rode kaart voor Thomas Vermaelen, maar won met 2-0.

Real Madrid heeft zaterdag de koppositie in de Primera Division geconsolideerd door een 3-1 overwinning op Sporting Gijon. De Madrilenen kwamen voor eigen publiek aan het begin van de tweede helft op achterstand, maar Rafael van der Vaart zette zijn ploeg met de gelijkmaker weer op het goede spoor: 1-1. Xabi Alonso bracht de ‘Koninklijke’ even later op voorsprong. Gonzalo Higuain stelde de overwinning veilig met zijn twintigste competitietreffer.

AC Milan verspeelde gisteren de kans om koploper van de Italiaanse Serie A te worden. In het eigen San Siro kwam Milan niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Napoli. Hugo Campagnaro zette Napoli op voorsprong. Voor de Rossoneri maakte Filippo Inzaghi gelijk uit een voorzet van Ronaldinho. Inter, dat een dag eerder gelijkspeelde tegen Palermo (1-1) en voor de tweede week op rij punten liet liggen op Sicilië, blijft koploper. Vorige week verloor de club nog van Catania. Tegen Palermo kwam de ploeg van coach José Mourinho op voorsprong door een benutte strafschap van Diego Milito. Maar Edinson Cavani maakte gelijk.

Luis Fernandez is benoemd tot bondscoach van Israël. Dat heeft de overkoepelende bond gisteren bekendgemaakt. De Fransman heeft een contract getekend tot eind 2011. Fernandez, die zestigmaal uitkwam voor ‘Les Bleus’, was al eens clubtrainer in Israël bij Beitar Jerusalem.

Glasgow Rangers heeft gisteren de League Cup van Schotland gewonnen. In de finale versloeg de favoriet St. Mirren met 1-0. Kenny Miller maakte het winnende doelpunt. Rangers sloot het duel op Hampden Park af met negen man, na rode kaarten voor Kevin Thomson (53ste minuut) en Danny Wilson (71ste).