Daar loop je dan

Met slechts een balanceerstok als hulpmiddel loopt de Zwitser Freddy Nock over het ‘koord’ van een kabelbaan op de berg Zhangjiajie in de West-Chinese provincie Hunan. De koorddanser bevindt zich op 500 meter boven het dal en loopt in een hoek van 42 graden omhoog.

Nock probeerde zaterdag het wereldrecord ‘lopen over een kabel op grote hoogte ’ te verbeteren, in een directe strijd met de Chinese stuntman Saimaiti Aishan. Nock en Aishan wilden de 690 meter lange lijn helemaal aflopen. Maar Nock moest na 200 meter opgeven omdat hij zich „niet veilig” meer voelde. Hij keerde terug. Zijn Chinese opponent gaf het al na 20 meter op. Vooral de wind speelde ze parten.

Freddy Nock loopt vaker op grote hoogten over kabels. Het lukte hem al vier keer wél om het wereldrecord te verbeteren. De eerste keer was dat in 1998, de laatste keer in 2009. Hij liep toen 995 meter over een kabelbaan in Duitsland, in vijftig minuten.