Daar loop je dan

Daar loop je dan Hunan. Met slechts een balanceerstok als hulpmiddel loopt de Zwitser Freddy Nock over het ‘koord’ van een kabelbaan op de berg Zhangjiajie in de West-Chinese provincie Hunan. De koorddanser bevindt zich op 500 meter boven het dal en loopt in een hoek van 42 graden omhoog. Nock probeerde zaterdag het wereldrecord ‘lopen over een kabel op grote hoogte ’ te verbeteren, in een directe strijd met de Chinese stuntman Saimaiti Aishan. Nock en Aishan wilden de 690 meter lange lijn helemaal aflopen. Maar Nock moest na 200 meter opgeven omdat hij zich „niet veilig” meer voelde. Hij keerde terug. Zijn Chinese opponent gaf het al na 20 meter op. Vooral de wind speelde ze parten. Freddy Nock loopt vaker op grote hoogten over kabels. Het lukte hem al vier keer wél om het wereldrecord te verbeteren. De eerste keer was dat in 1998, de laatste keer in 2009. Hij liep toen 995 meter over een kabelbaan in Duitsland, in vijftig minuten. Foto AFP Swiss tightrope walker Freddy Nock (R) attempts to scale the 690 meter-long cable car line on Zhangjiajie mountain, using only a balancing pole, in central China's Hunan province on March 20, 2010. Nock failed in his attempt after completing only 200 meters up the cable to the majestic peak previously known as "Heaven and Earth Pillar" or "South Sky Pillar", but has been officially renamed "Avatar Hallelujah Mountain," after it was believed to have inspired a floating mountain, one of the most dramatic images in the futuristic adventure movie Avatar. CHINA OUT AFP PHOTO AFP

Met slechts een balanceerstok als hulpmiddel loopt de Zwitser Freddy Nock over het ‘koord’ van een kabelbaan op de berg Zhangjiajie in de West-Chinese provincie Hunan. De koorddanser bevindt zich op 500 meter boven het dal en loopt in een hoek van 42 graden omhoog.

Nock probeerde zaterdag het wereldrecord ‘lopen over een kabel op grote hoogte ’ te verbeteren, in een directe strijd met de Chinese stuntman Saimaiti Aishan. Nock en Aishan wilden de 690 meter lange lijn helemaal aflopen. Maar Nock moest na 200 meter opgeven omdat hij zich „niet veilig” meer voelde. Hij keerde terug. Zijn Chinese opponent gaf het al na 20 meter op. Vooral de wind speelde ze parten.

Freddy Nock loopt vaker op grote hoogten over kabels. Het lukte hem al vier keer wél om het wereldrecord te verbeteren. De eerste keer was dat in 1998, de laatste keer in 2009. Hij liep toen 995 meter over een kabelbaan in Duitsland, in vijftig minuten.