'China krijgt handelstekort'

China krijgt deze maand wellicht een handelstekort, omdat de export in maart voor het eerst sinds lange tijd mogelijk lager uitvalt dan de import. Dat heeft de Chinese minister van Handel Chen Deming gisteren gezegd. China staat al geruime tijd onder druk van de VS omdat het de koers van zijn munteenheid, de yuan, kunstmatig laag zou houden. Dit zou Chinese bedrijven een concurrentievoordeel geven. Chen wees er gisteren op dat het handelsoverschot, ondanks de koers van de yuan, begin dit jaar met bijna de helft is verminderd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het verdwijnen van het handelsoverschot lijkt te wijzen op aantrekkende binnenlandse vraag door een snel Chinees herstel van de economische crisis, terwijl exportmarkten als de VS nog kampen met een zwakke economie. (AP)