Bijna fitte Van Persie wil in de spits

Voetballer Robin van Persie is „medisch fit”. Dat zei de aanvaller van Arsenal en het Nederlands elftal gisteren in het tv-programma Studio Voetbal. Van Persie revalideert in Nederland, maar verwacht binnenkort de groepstraining bij zijn club te hervatten.

Van Persie raakte in november vorig jaar zwaargeblesseerd bij de vriendschappelijke interland Italië-Nederland. Hij scheurde drie enkelbanden volledig af en één gedeeltelijk. „Ik heb een zware periode achter de rug”, aldus Van Persie. „Sinds een paar weken train ik weer met de bal. En dat ziet er goed uit.”

De international hoopt dit seizoen nog voor Arsenal te kunnen spelen, in de Premier League en de Champions League, waarin Barcelona in de kwartfinales de tegenstander is. „Dat is vanaf het begin mijn doel geweest.”

Daarna wacht voor de speler met het Nederlands elftal de wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika.

In het tv-programma sprak Van Persie voor het Nederlands elftal zijn voorkeur uit voor de spitspositie. „In de formatie waarin Oranje speelt denk ik dat ik daar het beste tot mijn recht kom. De centrale positie past het best bij mij.”

Van Persie werd in de laatste interlands onder bondscoach Bert van Marwijk als spits opgesteld, nadat hij door diens voorganger Marco van Basten voornamelijk als rechtsbuiten werd gebruikt. (ANP)