6 redenen om uit te gaan

1 theaterfestival

Tweetakt

Utrecht: div. locaties, festivalcentrum op de Neude. T/m 28 maart. www.tweetakt.net

Tweetakt, het festival voor kinderen en jongeren, biedt theater, dans, games en elke avond muziek. Vandaag o.a. Leon Giesen met zijn muziekproject Mondo Leone (15.00 & 18.00u) , theatervoorstelling Wie is er bang voor rood, blauw en geel van Moniek Merkx (6+, 20.00u) en een optreden van de Gentse band The Bony King of Nowhere (22.00u).

2 studentenfilms

Breaking Ground NL

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Tijd: 19.30u. Entree: 4/6 euro. www.breakingground.nl

Breaking Ground NL is een tweemaandelijks platform voor de Nederlandstalige studentenfilm. Animatie, documentaire, fictie en experimentele film van filmstudenten wordt afgewisseld met tips, trucs en commentaar van professionele filmmakers.

3 fotografie

Prix Pictet-expositie ‘Earth’

Eindhoven: Hal hoofdgebouw, TU/e. T/m 18 april, dagelijks van 9.00-18.00, za & zo 12.00-17.00u. Toegang: gratis. www.prixpictet.com

De expositie Earth bestaat uit foto’s die onderdeel uitmaken van de Prix Pictet, een internationale prijsvraag met de focus op duurzaamheid. Fotograaf Nadav Kander won deze editie (thema: ‘Earth’) met zijn serie Yangtze, The Long River Series 2006-07. Kander toont de Chinese rivier de Yangtze als metafoor voor voortdurende verandering en het zoeken naar de balans tussen welvaart en duurzaamheid.

4 muziek

Owen Pallett

Amsterdam: De Duif, Prinsengracht 756. Tijd: 20.30u. Entree: 12,50 euro incl lidm. www.paradiso.nl

De Canadese zanger, violist en componist Owen Pallett (1979) maakt een wonderlijke mix van indiepop en klassieke orkestratie. Voorheen opereerde Pallett onder de naam Final Fantasy, naar het gelijknamige computerspel dat hij in zijn jeugd veelvuldig speelde. In januari verscheen zijn langverwachte derde album Heartland.

5 tentoonstelling

Serious Gaming

Den Haag: Filmhuis, Zaal5. T/m 31 mrt, dag. doorlopend van 18.00-22.00u, zo v.a. 14.00u. Gratis. www.moviesthatmatterfestival.nl

Filmhuis Den Haag brengt in samenwerking met het festival Movies That Matter de tentoonstelling Serious Gaming. Serious games zijn spellen die reële zaken zoals mensenrechten, politiek en milieu als onderwerp hebben. Zo moet de speler als VN-soldaat de genocide in Rwanda zien af te wenden, of als oorlogscorrespondent verslag doen van het conflict in Zuid-Soedan. Op de expositie zie je o.a. het nieuwe spel Collapsus, over alternatieve energiebronnen.

6 muziekfestival

Chocos Mundo Festival

Groningen: div. locaties. Van 22 t/m 28 mrt. chocosmundo.hyves.nl

Naar aanleiding van het overlijden van de Groninger muzikant en muziekschooldocent Choco Ramirez wordt er ter nagedachtenis aan hem een muziekfestival georganiseerd. Choco was bevriend met een groot aantal bands en speelde met ze mee. Deze bands zijn gevraagd om een bijdrage te leveren aan het festival. Met onder meer Ache Cubano, Arno van der Heyden en Afro Jazz Latino Jam & Bert van Erk.