Plaquette voor Wim van Est

Wim van Est heeft zijn eigen plaatsje op de Col d'Aubisque gekregen. De oud-wielrenner kreeg vandaag, op de tweede rustdag van de Ronde van Frankrijk, een plaquette met zijn afbeelding op de Pyreneeënpuist. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de Brabander daags nadat hij als eerste Nederlander de gele trui in de Tour de France had veroverd, in de afdaling van de Col d'Aubisque in het ravijn reed.

Van Est overleefde de diepe val van tientallen meters op wonderbaarlijke wijze en was vandaag zelf aanwezig bij de onthulling van het metalen gedenkteken. Op de plaquette staat naast zijn afbeelding een tekst in het Nederlands en Frans. De Nederlandse versie luidt: ,,Hier viel tijdens de Tour de France op 17 juli 1951 Wim van Est. Hij overleefde de val, maar verloor de gele trui.''