selectie

Opkomst en ondergang van ‘Motorcity’ Detroit. Arte, 22.35u. Zur ARTE-Sendung Detroit - Zwischen Utopie und Untergang 4: Verfallene Packard-Fabrik in Detroit: Die Metropole der amerikanischen Automobilindustrie von einst steht heute still. Foto: SR Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wölk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com

documentaire

Close up: The Day Before - Sonia Rykiel. Film volgt Sonia Rykiel in de aanloop naar de show in 2008 die het veertigjarig jubileum van de modeontwerpster markeerde. Als verrassing brengen dertig beroemde ontwerpers een ode aan de stijl van Rykiel, de ‘Queen of Knits’.Ned.2, 18.15-19.20u.

Panorama: Guantanamo Bay. De Britse oud-politicus Michael Portillo ging voor Panorama naar Guantanamo Bay om antwoord te zoeken op de vraag waarom die gevangenis nog steeds niet is gesloten. Canvas, 20.10-21.00u.

informatief

Tropic of Cancer. Serie reisprogramma’s waarin schrijver Simon Reeve om de wereld reist langs de Kreeftskeerkring. Vanavond trekt hij vanaf de Atlantische kust van Afrika door de Sahara naar Libië. BBC 2, 21.00-22.00u.

Wonders of the solar system: The Thin Blue Line. Brian Cox over atmosfeer in ons zonnestelsel. Onder meer over Mercurius, die zijn atmosfeer lang geleden kwijtraakte, en over de enig andere plek in ons zonnestelsel met vloeistof aan de oppervlakte: de mysterieuze meren op Titan.BBC 2, 22.00-23.00u.

Detroit. Film over opkomst en ondergang van Amerika’s grootste industriestad Detroit, waar te midden van het verval de overgebleven inwoners aan een nieuwe toekomst werken.Arte, 22.35-23.50u.

Kruispunt. Bisschop De Korte over het onderzoek naar seksueel misbruik in katholieke instellingen. Ned.2, 22.40-23.15u.