selectie

Vincent Bijlo bezoekt tekenaar Dick Matena. Het Gesprek, 19.00u Nederland, Bunnik, 26-10-2001 Cabaretier Vincent Bijlo Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

documentaire

Microcosmos, le peuple de l’herbe. Veelbekroonde documentaire over het leven van kleine dieren. Met behulp van super slow motion en extreme close ups zien we onder andere bijen nectar verzamelen, slakken paren, lieveheersbeestjes mijten eten en regendruppels die als kolossale objecten uit de hemel vallen. Ned.3, 15.30-16.40u.

Vranckx: Terugkeer naar de heksenkinderen. Vervolg op afgelopen oktober uitgezonden documentaire over kinderen in Nigeria die van hekserij worden beschuldigd. In deze een jaar later gedraaide opnamen zien we hoe het verder ging met de zesjarige ‘heks’ Mary en Utiofong, die door haar familie van hekserij beschuldigd en met de dood bedreigd werd. Het instituut dat bedreigde kinderen opvangt werd sindsdien aangevallen door aanhangers van de Liberty Gospel Church, die het geloof in heksen aanwakkert door horrorfilms te verspreiden waarin kinderen de hoofdrol spelen.Canvas, 20.10-20.40u.

informatief

Vincent kijkt. Hoe zie je kunst als je niet kunt zien? Vincent Bijlo gaat op bezoek bij striptekenaar en -scenarist Dick Matena.Het Gesprek, 19.00-19.30u.

Metropolis. Programma dat telkens een thema belicht vanuit verschillende culturen. Vandaag over therapie. Met onder meer anti-stress therapie voor kinderen in de VS, therapie bij bomaanslagen in Pakistan en een brugwachter in China die moet proberen zelfmoordenaars op zijn brug van hun voornemen af te brengen. Ned.3, 20.30-21.05u.

amusement

Deadline. 12-delige Nederlandse serie actiethrillers over terreurbestrijding. Vanavond: rellen tussen moslimjongeren en een extreemrechtse partij lopen uit op een gruwelijke actie tegen gesluierde vrouwen. En binnen het team steekt jaloezie de kop op.Ned.1, 21.35-22.30u.

radio

De wissel: Paradox. Reportage met veel muziek over de geschiedenis van Paradox, het Tilburgse podium voor blues, moderne gecomponeerde muziek, wereldmuziek en jazz, van zowel amateurs als professionals. Hoewel de geschiedenis nog verder teruggaat werd Paradox in 1985 opgericht door een aantal plaatselijke jazzmuzikanten. Met hen wordt vanavond teruggeblikt. Radio 6, 20.02-22.00u.