Onbestendig

Natte perioden en droge perioden met wat zon wisselen elkaar de komende dagen af. Het steeds veranderende weerbeeld heeft te maken met een rappe opeenvolging van langstrekkende depressies en hogedrukgebieden.

Tot en met morgenochtend staat het weer onder invloed van een lagedrukgebied dat via Groot-Brittannië naar Denemarken beweegt. Bij een matige tot aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind ontstaan daarbij in de middag regenbuien. De meeste concentreren zich naar verwachting op het zuidoosten. Elders zijn er tussendoor enkele langdurige droge perioden en op veel plaatsen breekt de zon ook nog even door. De maximumtemperaturen liggen tussen 9 graden op de Waddeneilanden en lokaal 17 graden in Noord-Brabant en Limburg.

De regenzone die vanavond via België binnenkomt zorgt overal voor een aantal uren nattigheid.

Vannacht en morgenochtend levert de zone vooral in het oosten van het land nog wat gespetter op.

Morgen is het overwegend droog en bij een afnemende wind breekt ’s middags vooral in de westelijke helft de zon af en toe door. Wel is het frisser dan vanmiddag: 7 tot 11 graden.

Maandag zet de weersverbetering door met nu en dan zon en 9 tot 14 graden. ’s Avonds en ’s nachts vallen weer enkele buien, maar vervolgens herstelt het weerbeeld zich in de loop van dinsdag en woensdag opnieuw.