Kort nieuws voorpagina

Noord-Brabant stopt bouw van megastallen

Den Bosch, 20 maart. Noord- Brabant legt per direct de groei van veehouderijen aan banden. Nieuwbouw op kale grond laat de provincie nergens meer toe. De maximale omvang van stallen wordt 1,5 hectare. Pagina 3

Krottenwijken blijven groeien

Rio de Janeiro, 20 maart. Door de snelle economische groei in met name China en India hebben de afgelopen tien jaar bijna een kwart miljard mensen hun sloppenwijken kunnen verlaten, maar wereldwijd blijft de bevolking van zulke krottenwijken groeien. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse rapport van de VN-organisatie Habitat. Pagina 5

Marijnissen is niet meer verkiesbaar

Den Haag, 20 maart. Oud-fractieleider Jan Marijnissen van de SP stelt zich niet meer verkiesbaar voor de Tweede Kamer. Hij blijft wel voorzitter van de partij.

Pagina 3

Barosso bepleit steun aan Grieken

Brussel, 20 maart. Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft gisteren de EU-lidstaten opgeroepen het zo snel mogelijk eens te worden over financiële hulp aan het noodlijdende Griekenland. Pagina 13

Staking personeel British Airways

Londen, 20 maart. Veel vluchten van de luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) komen met ingang van vandaag te vervallen door een staking van het cabinepersoneel tegen bezuinigingsmaatregelen die de directie wil doorvoeren. Pagina 15

‘Google gaat in april weg uit China’

Rotterdam, 20 maart. Google staat op het punt om zich terug te trekken uit China. Het bedrijf heeft dit nog niet bevestigd, maar volgens Amerikaanse en Chinese media sluit Google op 10 april de poorten in China en zal het dit maandag bekendmaken.

Pagina 13

Sven Kramer leidt bij WK schaatsen

Heerenveen, 20 maart. Schaatser Sven Kramer gaat na twee afstanden aan de leiding bij de WK allround in Heerenveen. Na de zesde plaats op de 500 meter (36,45) won hij de 5.000 meter in 6.19,63. Pagina 11